maanantai 24. marraskuuta 2014

Kirjaesitelmä

Michelle Harrison: 13 lahjaa

13-vuotias Tanya on aina nähnyt ympärillään keijuja ja hän luulee olevansa yksin tuon kummallisen ongelman kanssa. Jouduttuaan ongelmiin keijujen aiheuttamien tihutöiden takia, Tanyan äiti vie hänet Tanyan isoäidin kartanoon, pieneen Tickey Endiin. Tanya ei lähde sinne kovinkaan miellään, sillä Florence, hänen isoäitinsä ei suhtaudu häneen kovinkaan rohkaisevasti. Kartanossa hän tutustuu vanhaan, pitkähiuksiseen tilanhoitaja Warwickiin ja hänen silmälasipäiseen poikaansa, Fabianiin. Kierrellessään kaupungissa ja lukiessaan kirjoja, Tanya saa selvää kartanon kamalasta menneisyydestä. Hän ja Fabian alkavat selvittää, mitä viisikymmentä vuotta sitten kartanon takaiseen Hirtettyjen metsään kadonneelle Morwenna Bloomille todella tapahtui? Entä miten hulluksi tullut Fabianin isoisä Amos, mysteeriksi jäävä Punainen ja Hirtettyjen metsässä asuva "Hourupää-Morag" liittyvät juoneen ja tapahtumien sekalaiseen, mutta silti niin järjestykselliseen vyyhtiin.

 13 lahjaa on kutkuttavan jännittävä kokonaisuus keijufantasiaa. Pidin kirjasta todella paljon! Tapahtumat vyöryvät juuri oikealla tavalla eteenpäin ja kirjailija osaa kuvata asioita ja hahmoja kauniisti ja selkeästi. Kirjaan pääsee helposti sisälle. Kirjaa en olisi halunnut laskea edes käsistäni ja olisin halunnut vain ahmia sen kerralla loppuun.

 Suosittelen kirjaa oikeastaan jokaiselle, joka pitää tarpeeksi jännittävistä fantasiakirjoista. Ei kannata olla ennakkoluuloinen tämän kirjan takia, sillä vaikka sarja keijutrilogia onkin, se ei ole lähelläkään perinteistä Helinä-keiju-meininkiä.

Kirja on todellakin lukemisen arvoinen!


1 kommentti:

  1. Esitelmäsi kertoo hyvin kirjasta, mutta ei yhtään liikaa. Voisin itse ehkä lukea kirjan.

    VastaaPoista